Qui som

LA RARA és una comunitat, un enllaç i una nova narrativa, que vol enfortir les connexions i la xarxa cultural que ja existeix. Un punt de trobada pel diàleg entre persones de les comunitats locals i rurals amb tota la xarxa de projectes artístics contemporanis de la Catalunya rural.

Utilitzem dinàmiques i eines pròpies de la creació artística per plantejar temes d’interès cultural a través de diferents formats com poden ser: cartografies, fotoperiodisme, diaris íntims, poesia, vídeo, o interaccions presencials com poden ser cicles o xerrades. Volem contribuir a l’experimentació entre gèneres, a cavall entre el periodisme, l’art i la recerca d’espais de trobada.

El projecte té un web i una publicació anual, però serveix de plataforma per generar diferents microprojectes entre l’art i el pensament, que incloguin les diferents comunitats. Pel que fa a l’objecte físic, editarem una revista en paper que apropa la cultura i l’art a la ciutadania, convertint-la en una edició tangible i col·leccionable.

Cada número editorial presenta una proposta temàtica i comissariada pel que fa a l’estètica i al contingut. Cada temàtica, molt àmplia, gira entorn a un concepte i serveix per visibilitzar pràctiques d’artistes rurals en aquests camps, i així servir per estabilitzar les interaccions i la xarxa. Les temàtiques es resumeixen en el projecte editorial però també en altres pràctiques de xerrades o de cicles presencials.

Totes